Okseburger
Nem og spicy okseburgeropskrift
Ingredienser
- 1 kg hakket oksekød
- 1 lidt løgpulver
- 1 lidt hvidløgspulver
- 1 lidt salt og pever
Spicy bacon-oste-sovs
- 2 pk bacon
- 1 stk løg
- 2 spsk smør
- 2 spsk hvedemel
- 5 dl mælk
- 300 gr cheddar
- 1 lidt salt
- 1 dl syltede jalapeños hakket
Sådan gør du
- OKSEKØD: Form kødet. Lav 2-3 bøffer per burger og brug cirka 70 gram kød per bøf
- Kom det på en varm pande og "smør den ud" med en palet, så bøffen bliver tynd. Drys de tørre krydderier på
Spicy bacon-oste-sovs
- Steg bacon sprødt og hak det
- På samme pande smeltes smørret og laves til en smørbolle med melet. Kom lidt mælk på ad gangen, mens du rører det til en tyk sovs
- Når sovsen er tyk - eventuelt spæd den til med lidt mere mælk - kommes ost i, der skal smelte
- Kom hakket jalapeños og bacon i, inden maden serveres. Hak løget, svits det af og kom det med ned i ostesovsen med de hakkede jalapeños og bacon
- Saml burger med burgerbolle (gerne brioche), pickles, en frisk skive rødløg og fintsnittet spidskål
- Hæld sovsen ud på burgeren inden servering