Skip to main content

Rødspætte med knuste kartofler

caspersobczyk
Rødspætte med knuste kartofler, brunet smørsovs, kapers og stegt blomkål
Forb. tid 30 min
Tilb. tid 30 min
Samlet tid 1 t
Ret Hovedret
Køkken Dansk
Antal 1 Person

Ingredienser
  

  • 1 stk Rødspætte Flået
  • 50 gram Panko
  • Smør Til stegning
  • 100 gram Smør
  • Kapers
  • 1/2 bundt Persille
  • 1 stk Skalotteløg
  • 1 fed Hvidløg
  • 1 stk Blomkål
  • 150 gram Kartofler
  • Salt
  • Peber
  • 1/2 bundt Dild
  • 1 stk Citron

Sådan gør du
 

Fremgangsmåde – rødspætte

  • Den flade fisk vendes i raspen (fisken skal være fugtig så dup evt. med vand inden paneringen)
  • Kom olie på en middelvarm pande
  • Fisken lægges på panden i ca. fire minutter på hver side
  • Til sidst kommes smør på panden – lad det bruse op
  • Til sidst kommes smør på panden – lad det bruse op

Fremgangsmåde – blomkål

  • På blomkålen fjernes bladene og gemmes
  • Herefter skæres blomkålshovedet i fire kvarte – de to kvarte gemmes til senere på ugen
  • De to kvarte stykker blomkål til i dag steges på panden i olie og krydres med salt og peber
  • De inderste blade og de tykke stokke vaskes og skæres til som garniture

Fremgangsmåde – brunet smørsovs

  • Tag 100 gram smør i en gryde på middel varme og lad det varme op til 160 grader
  • Sigt det – det skal dufte af ristede nødder og være dejligt brunt
  • Lige inden maden skal serveres, kommes hakket persille, kapers, fintskåret hvidløg, skalotteløg og blomkål (blade og stokken) i skiver ned i smørret

Fremgangsmåde – kartofler

  • Kog kartoflerne i saltet vand til de er møre
  • Sigt vandet fra
  • Kom smørret i gryden og knus kartoflerne
  • Smag til med salt og peber
Keyword Blomkål, Kapers, Kartofler, Rødspætter, Smør, Smørsovs