Rødspætte med knuste kartofler
Rødspætte med knuste kartofler, brunet smørsovs, kapers og stegt blomkål
Ingredienser
- 1 stk Rødspætte Flået
- 50 gram Panko
- Smør Til stegning
- 100 gram Smør
- Kapers
- 1/2 bundt Persille
- 1 stk Skalotteløg
- 1 fed Hvidløg
- 1 stk Blomkål
- 150 gram Kartofler
- Salt
- Peber
- 1/2 bundt Dild
- 1 stk Citron
Sådan gør du
Fremgangsmåde – rødspætte
- Den flade fisk vendes i raspen (fisken skal være fugtig så dup evt. med vand inden paneringen)
- Kom olie på en middelvarm pande
- Fisken lægges på panden i ca. fire minutter på hver side
- Til sidst kommes smør på panden – lad det bruse op
- Til sidst kommes smør på panden – lad det bruse op
Fremgangsmåde – blomkål
- På blomkålen fjernes bladene og gemmes
- Herefter skæres blomkålshovedet i fire kvarte – de to kvarte gemmes til senere på ugen
- De to kvarte stykker blomkål til i dag steges på panden i olie og krydres med salt og peber
- De inderste blade og de tykke stokke vaskes og skæres til som garniture
Fremgangsmåde – brunet smørsovs
- Tag 100 gram smør i en gryde på middel varme og lad det varme op til 160 grader
- Sigt det – det skal dufte af ristede nødder og være dejligt brunt
- Lige inden maden skal serveres, kommes hakket persille, kapers, fintskåret hvidløg, skalotteløg og blomkål (blade og stokken) i skiver ned i smørret
Fremgangsmåde – kartofler
- Kog kartoflerne i saltet vand til de er møre
- Sigt vandet fra
- Kom smørret i gryden og knus kartoflerne
- Smag til med salt og peber