Jordskokkesuppe med jordskokkechips
Jordskokkesuppe med jordskokkechips og bagte jordskokker
Ingredienser
- 500 gram Jordskokker
- 3 dl Fløde
- 100 gram Smør
- Salt og peber
- Karse
- Olie
Sådan gør du
- Vask jordskokkerne grundigt
- Tag to jordskokker og skær dem i tynde skiver
- Varm en lille gryde op med olie ved middel varme til ca. 170 grader
- Kom skiverne i gryden, så vi kan lave dem til dejlige sprøde chips
- 4 hele jordskokker kommes i gryden med olie og gøres møre som kartofler der er kogt (tjek om de er færdige ved at stikke i dem med spidsen af en kniv)
- Tag dem af varmen og skær dem hver især i 4 stykker
- Stykkerne steges på en pande med smør – husk at krydre med salt og peber
- Tag de sidste jordskokker og halver dem
- Kom dem i en gryde med vand og kog dem møre
- Stavblend de møre jordskokker med fløden til en suppe
- Kom smør, salt og peber i
- Server med karse