Skip to main content

Jordskokkesuppe med jordskokkechips

Jordskokkesuppe med jordskokkechips og bagte jordskokker
Forb. tid 20 min
Tilb. tid 30 min
Ret Forret, Hovedret
Køkken Dansk
Antal 2 Personer

Ingredienser
  

  • 500 gram Jordskokker
  • 3 dl Fløde
  • 100 gram Smør
  • Salt og peber
  • Karse
  • Olie

Sådan gør du
 

  • Vask jordskokkerne grundigt
  • Tag to jordskokker og skær dem i tynde skiver
  • Varm en lille gryde op med olie ved middel varme til ca. 170 grader
  • Kom skiverne i gryden, så vi kan lave dem til dejlige sprøde chips
  • 4 hele jordskokker kommes i gryden med olie og gøres møre som kartofler der er kogt (tjek om de er færdige ved at stikke i dem med spidsen af en kniv)
  • Tag dem af varmen og skær dem hver især i 4 stykker
  • Stykkerne steges på en pande med smør – husk at krydre med salt og peber
  • Tag de sidste jordskokker og halver dem
  • Kom dem i en gryde med vand og kog dem møre
  • Stavblend de møre jordskokker med fløden til en suppe
  • Kom smør, salt og peber i
  • Server med karse
Keyword Chips, Fløde, Jordskokker