Skip to main content

Bagt og fyldt spicy butternut

Bagt og fyldt spicy butternut med masser af grøntsager og krydderier
Forb. tid 30 min
Tilb. tid 25 min
Samlet tid 55 min
Ret Tilbehør
Køkken Dansk
Antal 2 Personer

Ingredienser
  

Ingredienser - Græskar

  • 1 stk Butternut-græskar

Ingredienser – Marinade

  • 1 fed Hvidløg
  • 1 stk Chili
  • 1 stk Skalotteløg
  • 2 spsk Soya
  • 2 spsk Olie alm.

Ingredienser – Fyld

  • 1 stk Salatløg (de store hvide) – der kan også bruges et almindeligt løg – salatløg er bare mildere
  • 1 stang Blegselleri
  • 1 stk Gulerod
  • 1 stk Porre (brug kun det hvide – det grønne gemmer vi)
  • 5 spsk Smør

Ingredienser – pynt

  • Diverse Urter

Sådan gør du
 

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på varmluft 190 grader
  • Vask butternut-græskarret grundigt og halver det
  • Tag en ske og grav kernerne ud
  • Rids på kryds og tværs både i skindet og indersiden af butternut-græskarret med en kniv
  • Alt til marinaden skal enten hakkes fint eller blendes sammen med en stavblender
  • Tag 2 spsk. fra og smør butternut-græskarret ind i resten
  • Put herefter græskarret i ovnen (læg den med skrællen opad) i ca. 25 minutter
  • Stik i den med en kniv (ligesom med kartofler er det færdigt, hvis kniven går lige igennem)
  • Et lille tip: Det er meningen, at skrællen skal spises også. Skrællen bliver nemlig mør, men hvis den ikke har taget nok farve, kan man lige tænde for grill-funktionen på ovnen det sidste minut, bemærker Casper Sobczyk.

I mellemtiden laver vi fyldet

  • Skræl løget og halver det
  • Kom det på en varm pande på skære-fladen og lad det stege i ca. 3 minutter
  • Vask porren og skær den i 1 cm. tykke ringe og steg dem
  • Kom vand i en gryde med masser af salt og 2 spsk. smør
  • Bring vandet i kog
  • Når det koger puttes porre og løg i gryden i ca. 5 minutter for at blive møre
  • I mellemtiden skal guleroden og blegsellerien skrælles og skæres tyndt på et mandolinjern
  • Varm de sidste 3 spsk. smør op og kom det gemte marinade i (dette er sovsen til retten).
Keyword Butternut, Grøntsager, Spicy