Bagt og fyldt spicy butternut
Bagt og fyldt spicy butternut med masser af grøntsager og krydderier
Ingredienser
Ingredienser - Græskar
- 1 stk Butternut-græskar
Ingredienser – Marinade
- 1 fed Hvidløg
- 1 stk Chili
- 1 stk Skalotteløg
- 2 spsk Soya
- 2 spsk Olie alm.
Ingredienser – Fyld
- 1 stk Salatløg (de store hvide) – der kan også bruges et almindeligt løg – salatløg er bare mildere
- 1 stang Blegselleri
- 1 stk Gulerod
- 1 stk Porre (brug kun det hvide – det grønne gemmer vi)
- 5 spsk Smør
Ingredienser – pynt
- Diverse Urter
Sådan gør du
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på varmluft 190 grader
- Vask butternut-græskarret grundigt og halver det
- Tag en ske og grav kernerne ud
- Rids på kryds og tværs både i skindet og indersiden af butternut-græskarret med en kniv
- Alt til marinaden skal enten hakkes fint eller blendes sammen med en stavblender
- Tag 2 spsk. fra og smør butternut-græskarret ind i resten
- Put herefter græskarret i ovnen (læg den med skrællen opad) i ca. 25 minutter
- Stik i den med en kniv (ligesom med kartofler er det færdigt, hvis kniven går lige igennem)
- Et lille tip: Det er meningen, at skrællen skal spises også. Skrællen bliver nemlig mør, men hvis den ikke har taget nok farve, kan man lige tænde for grill-funktionen på ovnen det sidste minut, bemærker Casper Sobczyk.
I mellemtiden laver vi fyldet
- Skræl løget og halver det
- Kom det på en varm pande på skære-fladen og lad det stege i ca. 3 minutter
- Vask porren og skær den i 1 cm. tykke ringe og steg dem
- Kom vand i en gryde med masser af salt og 2 spsk. smør
- Bring vandet i kog
- Når det koger puttes porre og løg i gryden i ca. 5 minutter for at blive møre
- I mellemtiden skal guleroden og blegsellerien skrælles og skæres tyndt på et mandolinjern
- Varm de sidste 3 spsk. smør op og kom det gemte marinade i (dette er sovsen til retten).