Go Back

Okseburger

Nem og spicy okseburgeropskrift
Tilb. tid 30 min
Ret Hovedret
Køkken Amerikansk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 1 kg hakket oksekød
  • 1 lidt løgpulver
  • 1 lidt hvidløgspulver
  • 1 lidt salt og pever

Spicy bacon-oste-sovs

  • 2 pk bacon
  • 1 stk løg
  • 2 spsk smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 5 dl mælk
  • 300 gr cheddar
  • 1 lidt salt
  • 1 dl syltede jalapeños hakket

Sådan gør du
 

  • OKSEKØD: Form kødet. Lav 2-3 bøffer per burger og brug cirka 70 gram kød per bøf
  • Kom det på en varm pande og "smør den ud" med en palet, så bøffen bliver tynd. Drys de tørre krydderier på

Spicy bacon-oste-sovs

  • Steg bacon sprødt og hak det
  • På samme pande smeltes smørret og laves til en smørbolle med melet. Kom lidt mælk på ad gangen, mens du rører det til en tyk sovs
  • Når sovsen er tyk - eventuelt spæd den til med lidt mere mælk - kommes ost i, der skal smelte
  • Kom hakket jalapeños og bacon i, inden maden serveres. Hak løget, svits det af og kom det med ned i ostesovsen med de hakkede jalapeños og bacon
  • Saml burger med burgerbolle (gerne brioche), pickles, en frisk skive rødløg og fintsnittet spidskål
  • Hæld sovsen ud på burgeren inden servering
Keyword burger