Skip to main content

Kiksekage

Her er en nem opskrift på den populære kiksekage
Ret Dessert
Køkken Dansk

Equipment

  • gryde/kasserolle
  • brødform
  • bagepapir
  • rivejern

Ingredienser
  

  • 150 gr smør
  • 270 gr mørk chokolade
  • 30 gr lys chokolade
  • 2 past. æggeblommer
  • 1.5 dl flormelis
  • 1 pk kiks
  • 150 gr hakkede nødder
  • 1 stk appelsinskal lidt revet skal

Sådan gør du
 

  • smelt smørret i en mindre gryde
  • tilsæt mørk og lys chokolade
  • rør til det er smeltet og bliver til en samlet blød masse med smørret
  • rør det godt igennem, sørg for at det ikke klumper
  • rør flormelis i,  rør evt klumper ud
  • hæld ca 1/3 af chokolademassen i bunden af en brødform foret med bagepapir 
  • anbring et lag kiks ovenpå chokolademassen
  • hæld ca 1/3 af chokolademassen over kiksene
  • anbring endnu et lag kiks ovenpå chokolademassen
  • hæld den resterende 1/3 af chokolademassen over kiksene
  • riv lidt appelsinskal over
  • drys med hakkede nødder
  • sæt kagen på køl i et par timer
  • velbekomme
Keyword kage