Kiksekage
Her er en nem opskrift på den populære kiksekage
Equipment
- gryde/kasserolle
- brødform
- bagepapir
- rivejern
Ingredienser
- 150 gr smør
- 270 gr mørk chokolade
- 30 gr lys chokolade
- 2 past. æggeblommer
- 1.5 dl flormelis
- 1 pk kiks
- 150 gr hakkede nødder
- 1 stk appelsinskal lidt revet skal
Sådan gør du
- smelt smørret i en mindre gryde
- tilsæt mørk og lys chokolade
- rør til det er smeltet og bliver til en samlet blød masse med smørret
- rør det godt igennem, sørg for at det ikke klumper
- rør flormelis i, rør evt klumper ud
- hæld ca 1/3 af chokolademassen i bunden af en brødform foret med bagepapir
- anbring et lag kiks ovenpå chokolademassen
- hæld ca 1/3 af chokolademassen over kiksene
- anbring endnu et lag kiks ovenpå chokolademassen
- hæld den resterende 1/3 af chokolademassen over kiksene
- riv lidt appelsinskal over
- drys med hakkede nødder
- sæt kagen på køl i et par timer
- velbekomme