Sennepspaneret kylling
Sennepspaneret kylling med squashsalat
Ingredienser
- 1 stk Kylling
- 1 pose Panko lille
- Sennep (ikke den søde)
- Salt
- Peber
- Cayennepeber
- Smør
- 3 dl Fløde
- 1 stk Boullionterning
- 1 spsk Sennep
- 1 spsk Tomat pure
- 1 Håndfuld Blandede krydderurter
- Maizena
- Vand
- 2 stk Squash
- 1 stk Citron
- Olivenolie
- 1 post Pinjekerner
Sådan gør du
Fremgangsmåde – kylling
- Klip kyllingen op både i ryg og bryst, så du står med 2 halve kyllinger, hvor både bryst og lår sidder sammen
- Den ene halvdel fryses til næste uge
- Smelt 60 gram smør og hæld ud over den anden halvdel
- Brun kyllingen af på en varm pande
- Når kyllingen er brunet på begge sider, krydres den med salt og peber
- Kyllingen smøres ind i sennep på forsiden og drysses med lidt cayennepeber
- Herefter vendes den godt i rasp
- Smeltet smør kommes forsigtig ud over raspen igen og kyllingen kommes i ovnen på 180 grader i 30-40 minutter (mangler raspen sprødhed, så giv den grill på ovnen til den er sprød og har taget farve).
Fremgangsmåde – sovs
- Kog fløden op
- Et lille tip: hvornår koger fløden over? Når man kigger væk.
- Kom en bouillonterning i fløden og lad den opløse
- Kom alt udover krydderurterne i sovsen og lad det koge sammen
- Stavblend det gerne og gør det tykt med maizenablandingen til den ønskede konsistens
- Smag til med salt, peber og eventuelt en klat smør
- Kom væsken fra kyllingen ned i sovsen inden servering
Fremgangsmåde – salat
- Vask og halver squashen på langs
- Skræl den med en kartoffelskræller fra top til bund, indtil der ikke er mere squash
- Så skal den bare anrettes og krydres med de resterende ingredienser