Skip to main content

Sennepspaneret kylling

Sennepspaneret kylling med squashsalat
Forb. tid 30 min
Tilb. tid 1 t
Ret Hovedret
Køkken Dansk
Antal 2 Personer

Ingredienser
  

  • 1 stk Kylling
  • 1 pose Panko lille
  • Sennep (ikke den søde)
  • Salt
  • Peber
  • Cayennepeber
  • Smør
  • 3 dl Fløde
  • 1 stk Boullionterning
  • 1 spsk Sennep
  • 1 spsk Tomat pure
  • 1 Håndfuld Blandede krydderurter
  • Maizena
  • Vand
  • 2 stk Squash
  • 1 stk Citron
  • Olivenolie
  • 1 post Pinjekerner

Sådan gør du
 

Fremgangsmåde – kylling

  • Klip kyllingen op både i ryg og bryst, så du står med 2 halve kyllinger, hvor både bryst og lår sidder sammen
  • Den ene halvdel fryses til næste uge
  • Smelt 60 gram smør og hæld ud over den anden halvdel
  • Brun kyllingen af på en varm pande
  • Når kyllingen er brunet på begge sider, krydres den med salt og peber
  • Kyllingen smøres ind i sennep på forsiden og drysses med lidt cayennepeber
  • Herefter vendes den godt i rasp
  • Smeltet smør kommes forsigtig ud over raspen igen og kyllingen kommes i ovnen på 180 grader i 30-40 minutter (mangler raspen sprødhed, så giv den grill på ovnen til den er sprød og har taget farve).

Fremgangsmåde – sovs

  • Kog fløden op
  • Et lille tip: hvornår koger fløden over? Når man kigger væk.
  • Kom en bouillonterning i fløden og lad den opløse
  • Kom alt udover krydderurterne i sovsen og lad det koge sammen
  • Stavblend det gerne og gør det tykt med maizenablandingen til den ønskede konsistens
  • Smag til med salt, peber og eventuelt en klat smør
  • Kom væsken fra kyllingen ned i sovsen inden servering

Fremgangsmåde – salat

  • Vask og halver squashen på langs
  • Skræl den med en kartoffelskræller fra top til bund, indtil der ikke er mere squash
  • Så skal den bare anrettes og krydres med de resterende ingredienser
Keyword Fløde, Sennepspaneret kylling, Smør, Sqaush