Rødspætte med knuste kartofler
caspersobczyk
Rødspætte med knuste kartofler, brunet smørsovs, kapers og stegt blomkål
Forb. tid 30 min
Tilb. tid 30 min
Samlet tid 1 t
- 1 stk Rødspætte Flået
- 50 gram Panko
- Smør Til stegning
- 100 gram Smør
- Kapers
- 1/2 bundt Persille
- 1 stk Skalotteløg
- 1 fed Hvidløg
- 1 stk Blomkål
- 150 gram Kartofler
- Salt
- Peber
- 1/2 bundt Dild
- 1 stk Citron
Fremgangsmåde – rødspætte
Den flade fisk vendes i raspen (fisken skal være fugtig så dup evt. med vand inden paneringen)
Kom olie på en middelvarm pande
Fisken lægges på panden i ca. fire minutter på hver side
Til sidst kommes smør på panden – lad det bruse op
Til sidst kommes smør på panden – lad det bruse op
Fremgangsmåde – blomkål
På blomkålen fjernes bladene og gemmes
Herefter skæres blomkålshovedet i fire kvarte – de to kvarte gemmes til senere på ugen
De to kvarte stykker blomkål til i dag steges på panden i olie og krydres med salt og peber
De inderste blade og de tykke stokke vaskes og skæres til som garniture
Fremgangsmåde – brunet smørsovs
Tag 100 gram smør i en gryde på middel varme og lad det varme op til 160 grader
Sigt det – det skal dufte af ristede nødder og være dejligt brunt
Lige inden maden skal serveres, kommes hakket persille, kapers, fintskåret hvidløg, skalotteløg og blomkål (blade og stokken) i skiver ned i smørret
Fremgangsmåde – kartofler
Kog kartoflerne i saltet vand til de er møre
Sigt vandet fra
Kom smørret i gryden og knus kartoflerne
Smag til med salt og peber
Keyword Blomkål, Kapers, Kartofler, Rødspætter, Smør, Smørsovs