Jeg er født i Nordsjælland, men vokset op på øen over alle øer: Bornholm. Solskinsøen har en helt særlig madkultur, som jeg er opdraget med og som stadig har sine dybe rødder i mig.
Jeg var kun 12 år, da jeg fik mit første job på en lokal restaurant, og jeg har ikke forladt køkkenet siden. Jeg startede med at arbejde som fejedreng og rykkede langsom, men sikkert op i rang til både opvasker og afrydder. Jeg lærte om livet i køkkenet på den hårde måde med sæsonpræget arbejde og lidt for lange aftener. Tiden var en kæmpe inspiration, og jeg vidste derfor allerede tidligt, at jeg ville starte på kokkeuddannelsen, lige så snart jeg kunne.
Som 18-årig gjorde jeg drømmen til virkelig, da jeg begyndte på kokkeuddannelsen. Det var kulminationen på seks års køkkenarbejde, men min gastronomiske rejse var først lige begyndt.
Jeg fik muligheden for at komme i lære på Hotel Siemsens Gaard på Bornholm, hvor jeg havde fire fantastiske år. I 2009 blev jeg endelig færdigudlært kok.
I 2010 blev jeg Souschef på Restaurant Kastrup Strandpark, hvor jeg var i lidt over et år. Herefter gik turen videre til Kødbyens Fiskebar, der i mine øjne er blandt de bedste på området i Europa. Fra 2012 til 2015 var jeg på Resturant Èt i Århus, hvor autentisk fransk mad og vinkultur var i højsædet.
Som færdiguddannet blev jeg hurtigt en del af det danske kokkelandshold. Det er fantastisk at repræsentere Danmark og være blandt kokkeeliten.
Siden tiden på kokkelandsholdet har jeg været så heldig, at jeg har fået ansvaret for at udvikle en masse fede projekter og koncepter. Jeg har blandt andet været assisterende køkkenchef på Restaurant Alchemist, køkkenchef på Restaurant Søren K i Den Sorte Diamant , køkkenchef på Marienlyst Strandhotel i Helsingør og køkkenchef på Madkastellet i Zoologisk Have i København.
Det var egentlig lidt af et tilfælde, at jeg opfandt smørbøffen. Jeg eksperimenterede med konservering af kød og valgte derfor at bade en steg i 15 kilo smør for at se, hvilken effekt det ville have. Jeg glemte egentlig alt om stegen, indtil en af mine ansatte mindede mig om den en måned senere. Kødet smagte fuldstændig fantastisk, og smørbøffen har lige siden været mit varemærke. Den gik også viralt på de sociale medier og har i dag mere end 150 millioner afspilninger i hele verden. Det havde jeg aldrig i min vildeste fantasi forestillet mig. Hvis du er fedtforskrækket, skal du nok holde dig væk, men hvis du kan lide et rigtig godt stykke kød, findes det ikke bedre.
Jeg har siden 2018 været fast kok i Go’ Morgen Danmark. Her har jeg tilbered alt fra vegetarretter og hakkebøffer til kartoffelkager og tømmermandsmad. Jeg har også gjort en dyd ud af at vise, hvordan man får et lækkert måltid ud af de rester, man nu engang har i køleskabet.
Det var en personlig milepæl for mig, da jeg i 2020 kunne udgive min første kogebog. Som kok er det selvfølgelig noget, jeg har drømt om i flere år, og så synes jeg jo, at jeg rent faktisk har lavet en bog, der kan hjælpe den almindelige dansker i køkkenet. Bogen hedder Vintermad og her kan du finde lækre og overskuelige opskrifter (én til hver dag i måneden). Jeg viser i borgen, hvordan man kan lave simpel, effektiv og velsmagende mad til alle vinterens dage med opskrifter, indkøbslister og masser af gode råd.